miercuri, 28 ianuarie 2009

Skinner blend

Acele degradeuri foarte frumoase pe care le vedem pe tot feluri de siteuri cu creatii din argila polimerica pot fi facute foarte usor.

Pentru inceput, alegeti doua culori:una mai inchisa si una mai deschisa. Intindeti prima foia de fimo sub forma unui patrulater si apoi taiati pe diagonala. faceti la fel si cu a doua culoare. Luati cate un triunghi din fiecare culoare si uniti-le ca in imagina alaturata.


Incepeti sa treceti foaia din cele doua culori prin pasta machine, apoi pliati la jumatate si treceti din nou foaia. Repetati aceasta manavera pana aveti un degrade frumos.Cel mai important e sa nu va pierdeti rabdarea. Pentru degradeul pe care il vedeti in imaginea alaturata a fost nevoie de vreo 25 de treceri prin pasta machine.

Daca aveti nevoie de un degrade pe lungime, atunci va sfatuiesc sa impaturiti foaia de fimo cu degrade in trei si sa o treceti din nou prin pasta machine, cu culoarea deschisa in partea de jos, prin cea mai ingusta treapta a masinariei.Disclaimer. Tutorialul l-am gasit pe Eugena's Creation. Eu doar am incercat sa explic, pe romaneste, cum se face. :-).
Enjoy!

Niciun comentariu: